Neel Verdoorn

Neel Verdoorn (Dansacademie Rotterdam) startte haar carrière als danseres bij de gezelschappen Reflex en Djazzex. Zij maakte choreografieën voor o.a. Dance Company Djazzex, Dansgroep Krisztina de Châtel, Aterbaletto in Italië, Korzo producties Den Haag, Budapest Tanzinhas, Ballet Company Pesc, het Scapino Ballet Rotterdam,het Holland Dance Festival en het Internationaal Danstheater (ID).

In 2013 creëerde ze voor het Internationaal Danstheater de voorstelling Mannen van de Tango en in 2015 de voorstelling Crazy Blues waarvoor de Danspublieksprijs 2015 werd ontvangen.

In het najaar 2015 maakte ze Silent Songs een co-productie van ID/Doelenensemble. In 2016 Tango/Mania een coproductie van ID/TangoExtremo. Nieuwe producties zijn o.a. Snowdance for Summer (2017), een productie voor de Koorbiennale en Hopper (2018) een coproductie van ID/Doelenensemble. “Diversiteit kenmerkt haar choreografisch werk.”

Verdoorn is hiernaast een veelgevraagde gastdocente Moderne Dans Techniek en Choreografie aan Codarts, Zuricher Hochschule-Bachelor Dance. Ze creëerde meerdere werken voor de studenten.

Workshops overige studios o.a. DIP programma AED associazione Danza Italy, Elite Programme Budapest Dance Theatre.

Neel Verdoorn